Tænk hvis ...

Printervenlig versionSend som emailPDF udgave

Tænk hvis vi alle har clairvoyante evner. Tænk hvis det er sandt, at når vi slipper kontrollen, spørger os selv og lytter efter, så vil svaret komme. Tænk hvis det virkelig er så enkelt, at det bedste, vi kan gøre, er at slappe af, nyde det og tro! Hvilke muligheder ligger så ikke åbne for os.

Helen EriksenLille levende og let i sin fremtræden. Sådan op­lever jeg Helen Eriksen fortælle om sin nye bog ”Frugttræ-strategien”. En strategi der handler om at give, mens du vokser som menneske. På samme måde som træer, der giver frugt og samtidig vokser sig store.

”Frugttræet er jo ikke fuldstændig drænet og energiforladt, når det har givet sine frugter”, siger hun, mens hun illustrerer et frugttræ, der går i knæ. ”Næ-nej, det er stadigvæk energifyldt og vokser stille og roligt videre, større og stærkere”. Så det handler også om, på hvilken måde kan man give, mens man selv vokser – som menneske.

Uden at have et dybere kendskab til NLP fortæller hun via sine historier om noget, der, i lighed med NLP, også omhandler det at lytte indenad og være tro mod sig selv.

Hun har, lige siden hun var lille, kunnet det der med at tale med både mennesker, blomster og dyr. Dengang troede hun også, at det var noget alle mennesker kunne. Siden fandt hun ud af, at det ikke var tilfældet.

Clairvoyance - eller intuitiv intelligens

Mange mennesker opfatter det at være clairvoyant som noget kultagtigt og noget, der er langt ude. Heldigvis er det ved at ændre sig, og vi begynder mere og mere at tage ordet clairvoyance ind sammen med det, som det bærer med sig. Flere og flere får adgang til denne intelligens og begynder at bruge deres intuition.

Vort problem er, at vi har svært ved at opgive kontrollen. Når vi skal bruge vor intuition, så kræver det, at vi netop opgiver kontrollen, slapper af og har tillid til universet eller den kollektive bevidsthed, som vi alle er en del af.

Hun giver mange eksempler på, hvordan hendes evne til både at følge livets tilkendegivelser samt det at meditere og kigge ud i livet, som hun kalder det, giver udbytte i hendes hverdag.

Alt er forbundet – holografisk bevidsthed

Helen fortæller, at hver enkelt celle i os indeholder en holografisk bevidsthed. En oplevelse af ”helet” – af sammenhængen – som i et hologram, hvor hver enkelt lille del indeholder hele billedet.

Når man kigger ind i kroppen, så er det som om, at hver eneste lille celle ved, hvad der foregår i resten af kroppen.

Hvis du får massage på dit venstre knæ, kommer du måske i tanke om, dengang din kæreste forlod dig til fordel for din bedste ven, eller om da du blev tvunget til at spise havregryn med mælk på.

Et hologram viser hele tiden hele billedet. Forestil dig, at du ser et holografisk billede af en person. En tredimensionel person som du kan gå rundt om. Hvis du venligsindet brækker foden af og sætter den ind i billedet i stedet for hele personen, viser hologrammet stadigvæk hele personen kun lidt mindre tydeligt.

Hver enkelt lille celle i os kender til helheden. Ikke kun helheden i os selv men helheden i hele universet. Alt er forbundet i en større sammenhæng.

Derfor er det også væsentligt, at vi er opmærksomme på, hvor vigtig en enkelt person er for helheden. Hendes filosofi er, at hvis to personer mødes, og de skilles igen, så sker der noget andet end, hvis de ikke mødes. Der sker ikke noget, der ikke påvirker noget et andet sted.

Bogen om Frugttræ-strategien

FrugttræHun fik engang en gave af Steen Hildebrandt. Det var en bog med tomme sider. Han tænkte, at hun kunne udfylde de tomme sider med nogen af hendes tanker, idéer, forskningsresultater og filosofier.

En af hendes filosofier er: ”Livet viser mig, hvornår det er tid”. Så kort fortalt gik hun hjem og fyldte bogen med tekst, som hun faktisk allerede havde skrevet. Det blev til Frugttræ-strategien – En fremtidsvision der bare ikke kunne holde mund.

Den handler om fortællinger fra levende systemer. Det har altid været hendes ønske at formidle noget, der er komplekst, på en enkel måde, så det bliver spiseligt for mange flere.

CD’erne om frugttræ-strategien

”Vi skal jo høre fortællingerne!” siger en af hendes venner, da hun læser op af bogen for ham. ”Hele dagen i forvejen havde jeg set en cd for mig, og nu satte jeg mig så og visualiserede på det”. Her kommer Niels Lan Doky’s navn frem. Selv om hun også er meget ydmyg, så tror hun samtidig på, at hvis ikke man prøver, ja så sker der i hvert fald slet ingenting.

Hun fik kontakt med Niels Lan Doky. Da han havde læst de første 4 sider af bogen, ringede han til hende og var helt med på at skrive musikken.

Efter at have siddet i mange dage med Helens indtalinger i øret, så kom musikken stille og roligt helt af sig selv.

Det blev til de to medfølgende cd’er. En med ren musik og en, hvor Helen læser udvalgte fortællinger op af sin bog med den samme musik i baggrunden.

Følg din intuition

Hovedbudskabet er, at når du vælger at følge din intuition, kommer du ind i en følelse af flow eller essens. Inde i midten af flowet findes frugttræ-strategien. Lige her giver du, samtidig med, at du vokser – som menneske – og uden at tænke over ”Hvad får jeg for det?”, eller ”Hvad er der i det for mig?”

Når vi overhører en intuitiv impuls, så er det, at vi giver en hel masse, uden at vi selv vokser. Vi bliver stresset, får blodskudte øjne og føler os drænet for energi. Derfor er det meget vigtigt at rette sig efter sin intuition.

I starten er timingen måske ikke helt i orden. Det er som at lære at gå. Når vi kravler først, er det fordi, nervebanerne ikke er udviklet nok til at gå endnu. Jo mere vi træner, desto hurtigere bliver de så udviklede, at vi kan gå.

Slankekurer

Afslutningsvis taler Helen om, hvorfor en slankekur er overflødig. Hun giver et eksempel på, hvordan du kan spørge din krop om den rigtige ernæring for dig. Ernæring skal forstås i bred forstand – søvn, mad, arbejde, kærester, kollegaer og så videre.

 

randomness